Vegetarisk pizza

- Pizzadeg
- 1. Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
- 2. Häll långsamt ner vattnet i mjölet (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Kör på lägsta hastighet i 5 minuter.
- 3. Efter 5 min, blanda i saltet fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
- 4. Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Totalt 15 minuter.
- 5. Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
- 6. Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
- 7. Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt dem vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
- 8. Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
- Pizzasås
- 1. Burktomater eller färska? Tomaterna på burk är generellt av högre och jämnare kvalité än konventionella färska tomater. Det man gör är att hacka eller passera tomaterna till en såsbas. Traditionellt så tillsätter man bara salt. Formeln är 10g salt per kilo tomat. Alltså 3-4g till en 330g burk tomater.
- Pizzafyllning
- 1. Blanda saltet med den krossade tomaten. Detta är basen till pizzan.
- 2. Skiva auberginen och mönstra den på en grillpanna.
- 3. Häll av vätskan från kronärtskockshjärtan och ev. skär dem i kvartar.
- 4. Låt oliver rinna av.
- 5. Skär vitlöken i så tunnaskivor som möjligt.
- 6. Skiva champinjoner.
- 7. Dela färska körsbärstomater.
- 8. Lägg tomatsåsen i botten på pizzan från mitten till ca 1 cm kanten.
- 9. Lägg på de andra ingredienserna (men spara salladen parmesanen tills efter gräddningen).
- 10. Grädda pizzan i 8-12 minuter i en rejält uppvärmd ugn på minst 250 grader.
- 11. Ta ut pizzan skär i portionsbitar och lägg på tomater och rucola.
- 12. Avsluta med olivolja och riven parmesan.
Vegetarisk pizza
-
Ingredienser
Per pizza:
80 g krossade tomater
1 nypa salt
1 aubergine
1 inlagt kronärtskockshjärta
1/2 vitlöksklyfta
4 champinjoner
80 g buffelmozzarella
4-6 blad färsk basilika
parmesanost
svarta oliver
ruccola
Pizzadeg 4 personer:
700g Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl
4 g färsk jäst
370 g vatten
15 g salt
15 g Jungfru olivolja -
Så här gör du
- Pizzadeg
- 1. Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
- 2. Häll långsamt ner vattnet i mjölet (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Kör på lägsta hastighet i 5 minuter.
- 3. Efter 5 min, blanda i saltet fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
- 4. Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Totalt 15 minuter.
- 5. Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
- 6. Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
- 7. Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt dem vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
- 8. Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
- Pizzasås
- 1. Burktomater eller färska? Tomaterna på burk är generellt av högre och jämnare kvalité än konventionella färska tomater. Det man gör är att hacka eller passera tomaterna till en såsbas. Traditionellt så tillsätter man bara salt. Formeln är 10g salt per kilo tomat. Alltså 3-4g till en 330g burk tomater.
- Pizzafyllning
- 1. Blanda saltet med den krossade tomaten. Detta är basen till pizzan.
- 2. Skiva auberginen och mönstra den på en grillpanna.
- 3. Häll av vätskan från kronärtskockshjärtan och ev. skär dem i kvartar.
- 4. Låt oliver rinna av.
- 5. Skär vitlöken i så tunnaskivor som möjligt.
- 6. Skiva champinjoner.
- 7. Dela färska körsbärstomater.
- 8. Lägg tomatsåsen i botten på pizzan från mitten till ca 1 cm kanten.
- 9. Lägg på de andra ingredienserna (men spara salladen parmesanen tills efter gräddningen).
- 10. Grädda pizzan i 8-12 minuter i en rejält uppvärmd ugn på minst 250 grader.
- 11. Ta ut pizzan skär i portionsbitar och lägg på tomater och rucola.
- 12. Avsluta med olivolja och riven parmesan.
-
Pizzadeg
-
1.
Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
Du behöver700 g Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl, 4 g färsk jäst -
2.
Häll långsamt ner vattnet i mjölet (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Kör på lägsta hastighet i 5 minuter.
Du behöver370 g vatten -
3.
Efter 5 min, blanda i saltet fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
Du behöver15 g salt -
4.
Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Totalt 15 minuter.
Du behöver15 g Jungfru olivolja -
5.
Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
-
6.
Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
-
7.
Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt dem vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
-
8.
Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
-
Pizzasås
-
1.
Burktomater eller färska? Tomaterna på burk är generellt av högre och jämnare kvalité än konventionella färska tomater. Det man gör är att hacka eller passera tomaterna till en såsbas. Traditionellt så tillsätter man bara salt. Formeln är 10g salt per kilo tomat. Alltså 3-4g till en 330g burk tomater.
Du behöverBurktomater eller färska tomater -
Pizzafyllning
-
1.
Blanda saltet med den krossade tomaten. Detta är basen till pizzan.
Du behöver10g salt per kilo tomat -
2.
Skiva auberginen och mönstra den på en grillpanna.
Du behöver1 st aubergine per pizza -
3.
Häll av vätskan från kronärtskockshjärtan och ev. skär dem i kvartar.
Du behöver1 st kronärtskockshjärta per pizza -
4.
Låt oliver rinna av.
Du behöverOliver -
5.
Skär vitlöken i så tunnaskivor som möjligt.
Du behöver1/2 vitlöksklyfta per pizza -
6.
Skiva champinjoner.
Du behöver4 st champinjoner per pizza -
7.
Dela färska körsbärstomater.
-
8.
Lägg tomatsåsen i botten på pizzan från mitten till ca 1 cm kanten.
Du behöverTomatsås -
9.
Lägg på de andra ingredienserna (men spara salladen parmesanen tills efter gräddningen).
-
10.
Grädda pizzan i 8-12 minuter i en rejält uppvärmd ugn på minst 250 grader.
-
11.
Ta ut pizzan skär i portionsbitar och lägg på tomater och rucola.
-
12.
Avsluta med olivolja och riven parmesan.