Saffransbiscotti

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna och grovhacka dem.
  • 3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och mandel i en bunke.
  • 4. Hetta upp mjölk i en kastrull, rör i saffranet och låt det dra ett par minuter. Blanda i vaniljen. Knäck i äggen och tillsätt smöret. Blanda.
  • 5. Häll ner det i mjölblandningen. Rör om och knåda sen ihop till en deg.
  • 6. Dela degen i två delar och rulla ut till långa korvar. Lägg på ett bakplåtspapper och platta ut till cirka 2 cm tjocklek.
  • 7. Grädda cirka 20 minuter. Sänk värmen till 120 grader.
  • 8. Ta ut, låt svalna något och skär därefter i cirka 1 cm breda, sneda snittar.
  • 9. Sätt tillbaka i ugnen 5 minuter. Ta ut, låt svalna.
  • 10. Dekorera gärna med att spritsa smält vit choklad över skorporna.