Rågbaguetter på surdeg

- 1. Lägg jäst och surdeg i en degbunke och tillsätt vatten, mörk sirap och salt. Rör om så att jästen löser sig.
- 2. Tillsätt mjölerna successivt och blanda degen väl i assistent med degkrok i 10 minuter.
- 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 ½- 2 timmar.
- 4. Sätt ugnen på 225 grader.
- 5. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora bitar. Degen ska vara lös.
- 6. Rulla till avlånga baguetter och tvinna dem innan de läggs på plåten.
- 7. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- 8. Grädda i ugnen ca 20-25 min tills de fått fin färg eller till en innertemperatur om 96 grader.
- 9. Låt svalna på galler under bakduk.
Rågbaguetter på surdeg
-
Ingredienser
Ingredienser
25 g jäst
150 g färsk surdeg (råg eller vete)
Ca 6 dl vatten, 37°C
2 msk mörk sirap
2 tsk salt
Ca 3 dl Ramlösa Kvarn Rustique Råg
Ca 9 dl Ramlösa Kvarn Rustique Vete -
Så här gör du
- 1. Lägg jäst och surdeg i en degbunke och tillsätt vatten, mörk sirap och salt. Rör om så att jästen löser sig.
- 2. Tillsätt mjölerna successivt och blanda degen väl i assistent med degkrok i 10 minuter.
- 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 ½- 2 timmar.
- 4. Sätt ugnen på 225 grader.
- 5. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora bitar. Degen ska vara lös.
- 6. Rulla till avlånga baguetter och tvinna dem innan de läggs på plåten.
- 7. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- 8. Grädda i ugnen ca 20-25 min tills de fått fin färg eller till en innertemperatur om 96 grader.
- 9. Låt svalna på galler under bakduk.
-
1.
Lägg jäst och surdeg i en degbunke och tillsätt vatten, mörk sirap och salt. Rör om så att jästen löser sig.
Du behöver25 gram jäst, 150 gram färsk surdeg, 2 tsk salt, 2 msk mörk sirap, Ca 6 dl vatten, 37°C -
2.
Tillsätt mjölerna successivt och blanda degen väl i assistent med degkrok i 10 minuter.
Du behöverCa 3 dl Ramlösa Kvarn Rustique råg, Ca 9 dl Ramlösa Kvarn Rustique vete -
3.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 ½- 2 timmar.
-
4.
Sätt ugnen på 225 grader.
-
5.
Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora bitar. Degen ska vara lös.
-
6.
Rulla till avlånga baguetter och tvinna dem innan de läggs på plåten.
-
7.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
-
8.
Grädda i ugnen ca 20-25 min tills de fått fin färg eller till en innertemperatur om 96 grader.
-
9.
Låt svalna på galler under bakduk.