Pizza med potatis & pesto

- Pizzadeg
- 1. Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
- 2. Häll långsamt ner vattnet i mjölet. (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Blanda på lägsta hastighet i 5 minuter.
- 3. Efter 5 min, blanda i saltet och fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
- 4. Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Total tid 15 minuter.
- 5. Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
- 6. Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
- 7. Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
- 8. Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
- Pizzafyllning
- 1. Koka potatisen och skiva den när den svalnat.
- 2. Kavla ut degen.
- 3. Bred ut pesto i botten på pizzan.
- 4. Lägg på den skivade potatisen och rosmarinen.
- 5. Ringla över olivolja och grädda av i rejält uppvärmd ugn 250grader.
- 6. Skär i portionsbitar och lägg på rucola.
- 7. Ringla jungfruolja över pizzan och riv rejält med parmesan över.
- 8. Servera och njut av en matig god pizza.
Pizza med potatis & pesto
-
Ingredienser
Per pizza:
300g potatis av god sort
2 st stjälkar färsk rosmarin
Olivolja och parmesan
Pizzadeg 4 personer:
700g Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl
4 g färsk jäst
370 g vatten
15 g salt
15 g Jungfru olivolja -
Så här gör du
- Pizzadeg
- 1. Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
- 2. Häll långsamt ner vattnet i mjölet. (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Blanda på lägsta hastighet i 5 minuter.
- 3. Efter 5 min, blanda i saltet och fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
- 4. Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Total tid 15 minuter.
- 5. Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
- 6. Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
- 7. Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
- 8. Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
- Pizzafyllning
- 1. Koka potatisen och skiva den när den svalnat.
- 2. Kavla ut degen.
- 3. Bred ut pesto i botten på pizzan.
- 4. Lägg på den skivade potatisen och rosmarinen.
- 5. Ringla över olivolja och grädda av i rejält uppvärmd ugn 250grader.
- 6. Skär i portionsbitar och lägg på rucola.
- 7. Ringla jungfruolja över pizzan och riv rejält med parmesan över.
- 8. Servera och njut av en matig god pizza.
-
Pizzadeg
-
1.
Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
Du behöver700g Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl, 4 g färsk jäst -
2.
Häll långsamt ner vattnet i mjölet. (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Blanda på lägsta hastighet i 5 minuter.
Du behöver370 g vatten -
3.
Efter 5 min, blanda i saltet och fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
Du behöver15 g salt -
4.
Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Total tid 15 minuter.
Du behöver15 g Jungfru olivolja -
5.
Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
-
6.
Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
-
7.
Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
-
8.
Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
-
Pizzafyllning
-
1.
Koka potatisen och skiva den när den svalnat.
-
2.
Kavla ut degen.
-
3.
Bred ut pesto i botten på pizzan.
-
4.
Lägg på den skivade potatisen och rosmarinen.
-
5.
Ringla över olivolja och grädda av i rejält uppvärmd ugn 250grader.
-
6.
Skär i portionsbitar och lägg på rucola.
-
7.
Ringla jungfruolja över pizzan och riv rejält med parmesan över.
-
8.
Servera och njut av en matig god pizza.