Mjuk pepparkaka

- 1. Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
- 2. Tillsätt smör, gräddfil, lingonsylt och kryddor. Blanda mjöl och bakpulver för sig och sikta sedan ner det i smeten.
- 3. Vänd försiktigt så det blandas.
- 4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i 30-40 minuter.
- 5. Provstick kakan i mitten, den skall inte vara kladdig.
- 6. Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna helt, innan du dekorerar med vit kristyr och lingon.
- 7. Dekoration: vit kristyr**, lingon
Mjuk pepparkaka
-
Ingredienser
1 form:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 dl gräddfil
2 msk pepparkakskryddor*
1/2 dl rårörda lingon
3 1/2 dl Ramlösa Kvarn Patisserie
2 tsk bakpulver
Dekoration: vit kristyr**, lingon -
Så här gör du
- 1. Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
- 2. Tillsätt smör, gräddfil, lingonsylt och kryddor. Blanda mjöl och bakpulver för sig och sikta sedan ner det i smeten.
- 3. Vänd försiktigt så det blandas.
- 4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i 30-40 minuter.
- 5. Provstick kakan i mitten, den skall inte vara kladdig.
- 6. Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna helt, innan du dekorerar med vit kristyr och lingon.
- 7. Dekoration: vit kristyr**, lingon
-
1.
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Du behöver3 ägg 2 1/2 dl strösocker -
2.
Tillsätt smör, gräddfil, lingonsylt och kryddor. Blanda mjöl och bakpulver för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Du behöver100 g smör, rumsvarmt 1 dl gräddfil 2 msk pepparkakskryddor* 1/2 dl rårörda lingon 3 1/2 dl Ramlösa Kvarn Patisserie 2 tsk bakpulver -
3.
Vänd försiktigt så det blandas.
-
4.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i 30-40 minuter.
-
5.
Provstick kakan i mitten, den skall inte vara kladdig.
-
6.
Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna helt, innan du dekorerar med vit kristyr och lingon.
-
7.
Dekoration: vit kristyr**, lingon
Du behöver2 dl florsocker och några droppar citronsaft, vispa med elvisp ca 5 min för tjock och härlig kristyr.