Hallongrottor

- 1. Sätt ugnen på 200°C.
- 2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- 3. Rör smör och strösocker smidigt i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i smör-sockerblandningen.
- 4. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Lägg degen att vila en liten stund i kylen.
- 5. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar, rulla dem till små bollar ca 4 cm i diameter, och lägg i små muffinsformar.
- 6. Tryck en grop i varje boll med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt, ca 1 tsk, i varje grop.
- 7. Grädda i 175 grader ca 15-17 minuter.
Hallongrottor
-
Ingredienser
Deg:
4 1/2 dl Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
200 g smör
Fyllning:
1 dl hallonsylt -
Så här gör du
- 1. Sätt ugnen på 200°C.
- 2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- 3. Rör smör och strösocker smidigt i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i smör-sockerblandningen.
- 4. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Lägg degen att vila en liten stund i kylen.
- 5. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar, rulla dem till små bollar ca 4 cm i diameter, och lägg i små muffinsformar.
- 6. Tryck en grop i varje boll med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt, ca 1 tsk, i varje grop.
- 7. Grädda i 175 grader ca 15-17 minuter.
-
1.
Sätt ugnen på 200°C.
-
2.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Du behöver4 1/2 dl Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver -
3.
Rör smör och strösocker smidigt i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i smör-sockerblandningen.
Du behöver200 g smör, 1 dl strösocker -
4.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Lägg degen att vila en liten stund i kylen.
-
5.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar, rulla dem till små bollar ca 4 cm i diameter, och lägg i små muffinsformar.
-
6.
Tryck en grop i varje boll med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt, ca 1 tsk, i varje grop.
Du behöver1 dl hallonsylt -
7.
Grädda i 175 grader ca 15-17 minuter.