Hagas sockerkringlor med brynt smör

Sockerkringlor
  • Fyllning
  • 1. Gör gärna fyllningen dagen innan: Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det får gyllenbrun färg. Låt svalna till rumstemperatur och blanda med florsocker och vaniljsocker i en skål.
  • Deg
  • 1. Blanda jästen med mjölk. Blanda strösockret med smöret i en separat skål.
  • 2. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan det med Pâtisserie Kärnvetemjöl och jästblandningen till en smidig deg som inte kladdar.
  • 3. Platta ut degen och lägg i kylskåp att vila. Kavla ut degen till en kvadrat ca 45x45 cm.
  • 4. Bred på den rumstempererade fyllningen på nedersta halvan av degen.
  • 5. Vik ihop och skär ut till ca 20 längder. Snurra längderna till kringlor och lägg att jäsa på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek, ca 60 min.
  • 6. Grädda i 200 grader tills de precis får färg, ca 10 minuter. Låt kallna och pensla sedan kringlorna med smält smör och vänd i strösocker.