Hagas småkakor med macadamianötter

Tips! Macadamianötterna går att byta ut mot andra nötter, fröer, mandlar osv. Bara fantasin sätter gränser.
- 1. Bryn 100 g smör gyllenbrunt i tjockbottnad kastrull och låt kallna i kylskåp.
- 2. När smöret är kallt, blanda med strösockret och resten av smöret.
- 3. Tillsätt Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl och vaniljsockret och blanda snabbt ihop till en deg utan att arbeta degen för mycket.
- 4. Vänd ned macadamianötter och rulla ut till två lika stora rullar, ca 30 cm långa.
- 5. Slå in degrullarna i plastfolie och ställ i kylskåpet att kallna. När rullarna är hårda, skär ca 1 cm tunna skivor och lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i 175 grader tills de precis får färg i kanterna, ca 15 minuter.
- 6. Låt kallna på plåten.
Hagas småkakor med macadamianötter
-
Ingredienser
200 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
5 dl (300 g) Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl Macadamianötter -
Så här gör du
- 1. Bryn 100 g smör gyllenbrunt i tjockbottnad kastrull och låt kallna i kylskåp.
- 2. När smöret är kallt, blanda med strösockret och resten av smöret.
- 3. Tillsätt Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl och vaniljsockret och blanda snabbt ihop till en deg utan att arbeta degen för mycket.
- 4. Vänd ned macadamianötter och rulla ut till två lika stora rullar, ca 30 cm långa.
- 5. Slå in degrullarna i plastfolie och ställ i kylskåpet att kallna. När rullarna är hårda, skär ca 1 cm tunna skivor och lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i 175 grader tills de precis får färg i kanterna, ca 15 minuter.
- 6. Låt kallna på plåten.
-
1.
Bryn 100 g smör gyllenbrunt i tjockbottnad kastrull och låt kallna i kylskåp.
Du behöver100 g rumstempererat smör -
2.
När smöret är kallt, blanda med strösockret och resten av smöret.
Du behöver100 g rumstempererat smör, 1 dl strösocker -
3.
Tillsätt Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl och vaniljsockret och blanda snabbt ihop till en deg utan att arbeta degen för mycket.
Du behöver5 dl (300 g) Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl -
4.
Vänd ned macadamianötter och rulla ut till två lika stora rullar, ca 30 cm långa.
Du behöver2 dl Macadamianötter -
5.
Slå in degrullarna i plastfolie och ställ i kylskåpet att kallna. När rullarna är hårda, skär ca 1 cm tunna skivor och lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i 175 grader tills de precis får färg i kanterna, ca 15 minuter.
-
6.
Låt kallna på plåten.