Ramlösa Kvarn

Hos oss har den friska doften av nymalet mjöl spridit sig sedan 1973. På familjeägda Ramlösa Kvarn tillverkar vi alltsedan dess mjöl av allra högsta klass. En kombination av vår mångåriga erfarenhet och ambition för nyskapande gör vårt mjöl till ett litet underverk. Under åren har vi levererat till välrenommerade bagerier över hela Sverige, och nu finns mjölet tillgängligt för alla dedikerade hemmabagare. För dig som bakar med sikte på stjärnorna är Ramlösa Kvarn det perfekta valet.

Baka som proffsen med Ramlösa Kvarn

Vet du skillnaden mellan olika mjölsorter? Vet du när – och hur – du ska använda ett visst mjöl för att garantera ett lyckat bakresultat? Om inte annat så gör du snart det. Genom att lära dig mer om mjölers unika bakegenskaper kommer du garanterat öka dina chanser att ta din bakning till nya höjder.

Vad är ett proffsmjöl?

Alla proffsbagare vet att olika mjölsorter är särskilt lämpade för olika typer av bak. Det handlar om att det finns mjöler med olika inbyggd karaktär och egenskaper som gör dem särskilt lämpade för specifika bakändamål. I vissa fall önskas kanske ett extra frasigt resultat, i andra ett luftigt och lätt sådant, eller kanske en fylligare smakbild.

Uppdateringar, roliga stories och nyheter hittar ni på våra sociala medier.
Följ oss gärna!