Surdegsbullar med kanel och choklad

Bullar med kanel och choklad surdeg
  • 1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
  • 2. Tillsätt surdegsgrund, kardemumma, salt och mjöl lite i taget. Knåda för hand, eller kör i assistent med degkrok till en smidig deg.
  • 3. Låt jäsa till dubbel storlek, ca tre timmar.
  • 4. Riv hälften av chokladen på rivjärn. Rör smör, socker och kanel till fyllningen och blanda i den rivna chokladen.
  • 5. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till platta rektanglar, ca 40×50 cm/st.  Bred kanelfyllningen över plattorna.
  • 6. Vik degen med ett treslag från långsidan så man nu får en deg med tre lager.
  • 7. Skär degen i 2 cm breda längder. Skär ett snitt i mitten av längderna. Tvinna längderna runt varandra och knyt den till en knut.
  • 8. Lägg bullarna på plåtar och låt dem jäsa över natten (ca 12 timmar).
  • 9. Sätt ugnen på 250 grader.
  • 10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  • 11. Grädda ca 10 min. Smält resten av chokladen. När bullarna svalnat, spritsa choklad över dem och låt stelna.