Rågbaguetter på surdeg

Rågbaguette rågbaguetter
  • 1. Lägg jäst och surdeg i en degbunke och tillsätt vatten, mörk sirap och salt. Rör om så att jästen löser sig.
  • 2. Tillsätt mjölerna successivt och blanda degen väl i assistent med degkrok i 10 minuter.
  • 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 ½- 2 timmar.
  • 4. Sätt ugnen på 225 grader.
  • 5. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora bitar. Degen ska vara lös.
  • 6. Rulla till avlånga baguetter och tvinna dem innan de läggs på plåten.
  • 7. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  • 8. Grädda i ugnen ca 20-25 min tills de fått fin färg eller till en innertemperatur om 96 grader.
  • 9. Låt svalna på galler under bakduk.