Pizza med potatis & pesto

Potatis pizza pesto
  • Pizzadeg
  • 1. Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl och jäst i en assistent med degkrok.
  • 2. Häll långsamt ner vattnet i mjölet. (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter). Blanda på lägsta hastighet i 5 minuter.
  • 3. Efter 5 min, blanda i saltet och fortsätt köra på lägsta hastighet i ca 5 minuter.
  • 4. Häll i olivoljan och dubbla hastigheten på köksassistenten. Kör i denna hastighet i ytterligare 5 minuter. Total tid 15 minuter.
  • 5. Lägg upp degen på bakbord, gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt vila i 20 min i normal rumstemperatur.
  • 6. Dela därefter upp degen i fyra bitar och rulla/rundriv dem.
  • 7. Skall pizzan ätas samma dag behöver de jäsa i 4-5 timmar i rumstemperatur. Annars, låt vila 1-2 timmar i rumstemperatur. Täck väl med plastfilm. Ställ i kylen för långsam mognad. 24h innan användning.
  • 8. Ta ut degen och låt den bli rumsvarm igen. Baka ut pizzan i önskad form.
  • Pizzafyllning
  • 1. Koka potatisen och skiva den när den svalnat.
  • 2. Kavla ut degen.
  • 3. Bred ut pesto i botten på pizzan.
  • 4. Lägg på den skivade potatisen och rosmarinen.
  • 5. Ringla över olivolja och grädda av i rejält uppvärmd ugn 250grader.
  • 6. Skär i portionsbitar och lägg på rucola.
  • 7. Ringla jungfruolja över pizzan och riv rejält med parmesan över.
  • 8. Servera och njut av en matig god pizza.