Hagas småkakor med macadamianötter

Småkakor

Tips! Macadamianötterna går att byta ut mot andra nötter, fröer, mandlar osv. Bara fantasin sätter gränser.

  • 1. Bryn 100 g smör gyllenbrunt i tjockbottnad kastrull och låt kallna i kylskåp.
  • 2. När smöret är kallt, blanda med strösockret och resten av smöret.
  • 3. Tillsätt Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl och vaniljsockret och blanda snabbt ihop till en deg utan att arbeta degen för mycket.
  • 4. Vänd ned macadamianötter och rulla ut till två lika stora rullar, ca 30 cm långa.
  • 5. Slå in degrullarna i plastfolie och ställ i kylskåpet att kallna. När rullarna är hårda, skär ca 1 cm tunna skivor och lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i 175 grader tills de precis får färg i kanterna, ca 15 minuter.
  • 6. Låt kallna på plåten.