Danskt rågbröd med chia

Danskt rågbröd med chiafrön
  • Dag 1
  • 1. Koka upp vattnet.
  • 2. Blanda resterande ingredienser i en bunke och häll sedan över vattnet. Låt stå i rumstemperatur ca 12 h, eller över natten.
  • Dag 2
  • 1. Blanda i alla resterande ingredienser med gårdagens deg. Kör degen i assistent med degkrok på låg hastighet, i 20-30 minuter. Täck bunken med plastfilm och jäs i ca 2 timmar.
  • 2. Sätt ugnen på 250°C. Smörj två limpformar och fyll dem till 3/4 med degen. Täck limpformarna med plastfilm och jäs ytterligare 30-45 min.
  • 3. Sätt in brödet i ugnen. Sänk temperaturen till 175°C, släng in ½ dl vatten i botten av ugnen.
  • 4. Grädda i ca 50-60 min eller till brödet har en temperatur på 97°C. Ta ur bröden ur formarna och låt svalna på galler.