Bullar med smak av citron och kokos

Bullar citron kokos

Tips! Tillsätt saltet i slutet av knådningstiden, det stärker glutenet och gör degen mer elastisk.

Tips! Gör en sockerlag genom att smälta 2 delar socker i 1 del vatten, låt svalna och pensla sedan de färdiggräddade bullarna med sockerlagen. Bullarna får en glansig och fin yta som gör att bullarna håller sig saftiga längre.

  • 1. Smula ner jästen i degbunken.
  • 2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner kokosoljan. Rör tills kokosoljan har smält helt och häll sedan i den kalla mjölken. Häll blandningen över jästen i degbunken och rör tills jästen har löst sig helt.
  • 3. Tillsätt strösocker, ägg och Ramlösa Kvarn Manitoba Cream Bagerivetemjöl. Arbeta degen på låg hastighet i assistent med degkrok i ca 12 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare några minuter. Du vet att degen är färdigknådad genom att sträcka en liten bit av degen mellan mjöliga fingrar. Bildas en tunn, nästintill genomskinlig hinna är degen klar. Spricker degen behöver du knåda den ytterligare.
  • 4. Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  • 5. Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen, ställ åt sidan.
  • 6. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till formen av en rektangel, ca 30 x 40 cm. Bred fyllningen över halva degen och vik sedan degen dubbel längs med långsidan, kavla lite försiktigt om degen drar ihop sig så att du kan skära ut 24 st remsor som är drygt 1 cm breda och ca 20 cm långa. Forma en knut av varje remsa och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar (12 st bullar per plåt).
  • 7. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  • 8. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader.
  • 9. När bullarna jäst klart, pensla med ett uppvispat ägg och strö kokoschips (eller strösocker) på toppen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • 10. Låt svalna på ett galler.